Bij Van der Drift streven we ernaar om jouw droommeubel werkelijkheid te maken. En soms betekent dit dat we helemaal vanaf nul moeten beginnen. Geen versleten designmeubel als startpunt, of een kaal frame om mee te werken. Nee, we kregen recentelijk de uitdagende taak om een op maat gemaakte keukenbank te ontwerpen.

Bij deze klant was de oorspronkelijke keuken verplaatst. Op de plek van de oude keuken wilden ze graag een gezellige zithoek creëren. Helaas konden ze niets vinden wat aan hun specifieke afmetingen en wensen voldeed. Een bekend fenomeen wat wij wel vaker tegenkomen. Een standaard meubel is niet altijd een optie, dus zijn wij er om dergelijke maatwerk meubels mogelijk te maken.

Het frame van een maatmeubel

Een eigen droommeubel creëren

Wanneer je op zoek bent naar een unieke zithoek die perfect past in een specifieke ruimte, moet je goed weten wat je met de ruimte kunt doen. Dat begint uiteraard met het opmeten van de bewuste locatie om te weten wat het startpunt is voor de nieuwe creatie. Vervolgens gingen we samen met de klant aan de tekentafel zitten. Door goed met de klant mee te denken konden we een ontwerp bedenken dat precies aan hun behoeften voldeed. Het was uiteraard belangrijk dat het ontwerp naadloos aansloot bij de beschikbare ruimte. Zo begon de reis van schets naar ontwerp voor deze unieke zithoek. 

Naast het opknappen van designmeubels kun je bij ons ook terecht voor maatwerk meubels die aan al jouw wensen voldoen. Dankzij onze samenwerking met Maatwerkbouwers nemen wij dit soort uitdagingen met veel vertrouwen aan. Bij deze dochteronderneming van Van der Drift kun je namelijk terecht voor meubels die precies en op maat gemaakt moeten worden. Met Maatwerkbouwers als partner is de eerste stap in de creatie van een op maat gemaakt meubel met gemak genomen.

Een houten frame als basis

Bij het maken van op maat gemaakte meubels komt precisie en vakmanschap kijken.  Zo ook bij het frezen van de houten elementen voor onze keukenbank. Wist je bijvoorbeeld dat we bij het frezen van de houten elementen voor een meubel altijd rekening houden met verschillende, belangrijke aspecten? Want bij het maken van de uitsnedes van het houten frame is het belangrijk rekening te houden met de veren die erin gespannen gaan worden. Om voor optimaal zitcomfort te zorgen brachten we rondingen aan in het frame. En laten we de ruimte tussen de framedelen niet vergeten! Door hier bewust wat speling te houden, bieden we flexibiliteit bij het plaatsen van het meubelstuk. Zo wordt elke maatwerk product tot in de details voor jou uitgedacht om tot een perfect passend meubelstuk te komen.

 

Als puzzelstukken op hun plek

Het in elkaar zetten van een op maat gemaakt meubel is als het ontstaan van een uniek kunstwerk. Zodra de puzzelstukken op hun plek vallen zie je het bedachte ontwerp daadwerkelijk tot leven komen. En het mag duidelijk zijn dat het op nauwkeurige wijze frezen van de houten elementen essentieel is voor een goede montage. Dit precisiewerk zorgt ervoor dat een frame als een soort bouwpakket in elkaar gezet kan worden. Kortom: door vooraf nauwkeurig te werken, maak je de montage een stuk eenvoudiger. Precisie is dus de sleutel tot succes!

Bij het op maat maken van een meubel heb je alle vrijheid om het helemaal naar jouw wens te maken. Van de afmetingen tot aan de details, alles is aanpasbaar! Voor deze keukenbank hebben we ervoor gekozen het frame in elkaar te schroeven. Dit zorgt voor extra stevigheid. Dat is nodig, omdat de veren uiteindelijk strak in het frame staan en er hierdoor flink wat druk wordt uitgeoefend op de houten onderdelen. Een extra schroef maakt het frame sterker en het meubel duurzamer. Kwaliteit staat bij Van der Drift hoog in het vaandel, want we willen dat onze klanten uiteindelijk lange tijd van hun meubels kunnen genieten.

 

Het bekleden en stofferen van het meubel

Als het gaat om het bekleden van een op maat gemaakt meubel is het zaak om rekening te houden met zowel het comfort als het gebruik én de gewenste afwerking. Wij doen geen concessies! Alles moet kloppen. Wij beseffen als geen ander dat de vulling van een op maat gemaakt meubel effect heeft op het uiteindelijke comfort en de duurzaamheid. En dan het stofferen: het puntje op de ‘i’ van ons vakmanschap! Na het bekleden van een op maat gemaakt meubel gaan we aan de slag met het stofferen. Bij deze prachtige hoekbank kozen we voor een vleug stof, wat wel een beetje extra aandacht vereiste. 

Vleug stof verwijst naar de richting waarin de vezels van de stof liggen of worden geborsteld. Dit creëert een unieke textuur die afhankelijk is van de richting waarin je wrijft. Bij stoffen zoals fluweel wordt de vleug gecreëerd door de vezels in één richting te borstelen, wat resulteert in een gladde, glanzende uitstraling wanneer ze in dezelfde richting worden geaaid. Maar dit heeft echter ook invloed op hoe de kleur van de stof wordt waargenomen. Belangrijk, want voor deze hoekbank moesten we hier dan ook bewust rekening mee houden. We hebben daarom gekozen om de vleug stof in verschillende richtingen aan te brengen. Nu zul je denken: ‘maar dan ga je toch juist verschillen zien?’ Niet helemaal. Omdat het een hoekbank is, kan de kleur van de stof anders overkomen wanneer je deze in dezelfde richting plaatst. Dus moet je daar op slimme wijze rekening mee houden. Zo voorkomen we dat de kleur van de stof op dit meubel optisch kan verschillen.

 

De bekleding van een op maat gemaakte bank

Het mag duidelijk zijn dat het bij ons vak draait om het toepassen van de juiste kennis en expertise. Elk meubel is anders en met maar liefst drie generaties aan praktijkervaring weten we bij Van der Drift precies wat ervoor nodig is om jouw droommeubel tot realiteit te brengen. Wil jij ook een op maat gemaakt meubel met de perfecte balans tussen comfort en functionaliteit? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. Stuur jouw wensen naar info@vd-drift.com en wie weet zit jij binnenkort op jouw eigenzinnige, unieke meubelstuk.