Als meubelstoffeerder is het onze passie om meubelstukken nieuw leven in te blazen en hun unieke kenmerken te behouden. Eén van de merken waar we veelvuldig mee werken is Gelderland, een Nederlandse meubelfabrikant die bekend staat om zijn tijdloze design en hoogwaardige kwaliteit. In deze blog vertellen we je meer over de unieke aspecten van een Gelderland meubel en hoe we bij Van der Drift zo’n meubel herstofferen.

stripstoffering met een rubberen rand bij Gelderland meubel

Behoud van strakke lijnen

Gelderland meubels onderscheiden zich door hun strakke lijnen en minimalistische esthetiek. Om deze lijnen zo strak te houden, maakt Gelderland gebruik van een speciale stripstoffering met een rubberen rand. Deze rand maakt het mogelijk om de stof zonder nietjes om het frame te plaatsen, waardoor hoogteverschillen en beschadigingen aan het frame worden voorkomen. Met behulp van deze stripstoffering kunnen wij de banken op een nette en efficiënte manier herstofferen, terwijl we ervoor zorgen dat de unieke kenmerken van de Gelderland meubels worden behouden.

Een iconische ontwerp

Naast dat de meubels van Gelderland overeenkomsten hebben, heeft ieder meubel natuurlijk ook iets unieks. Eén van de moderne klassiekers van Gelderland is bijvoorbeeld de 4800 bank, ontworpen door Henk Vos. Dit model is al sinds 1982 een onderdeel van hun collectie en wordt gekenmerkt door elegante, hoge armleuningen en strakke lijnen. Maar wat deze bank echt bijzonder maakt, is de specifieke stiknaad die elegant over de gehele leuning loopt. Het creëren van deze naad vereist vakmanschap en precisie, waarbij vier stukken op een strakke manier samenkomen om een doorlopende lijn te vormen. Gelukkig hebben wij binnen ons bedrijf de specialistische kennis om deze stiknaad terug te brengen naar zijn oorspronkelijke glorie.

 

Hulpvaardige elementen binnenin jouw designbank

Designmeubels zoals die van Gelderland zijn niet alleen mooi aan de buitenkant, maar ook van binnen. Om de stof van de bank te beschermen en de levensduur te verlengen, plaatsen veel designmerken een extra tricot laag tussen de stof en schuimlaag. Bij herstoffering vervangen wij deze tricot laag vaak door dacron, wat het proces vereenvoudigt en de stof beter op zijn plaats houdt. Dacron heeft ook de unieke eigenschap om de ruimte op te vullen, waardoor jouw bank weer strak in het pak zit.

Een ander element wat de kwaliteit van jouw designmeubel helpt te waarborgen is het onderdoek. Deze stof aan de onderzijde van jouw meubel speelt een essentiële rol bij het behoud van de kwaliteit van het designmeubel. Deze zwarte stof fungeert als een beschermende laag tussen de vering en het koudschuim, waardoor doorzakken wordt voorkomen. Bij herstoffering vervangen wij deze onderdoek dan ook altijd. Zo zorgen we ervoor dat jouw meubel in optimale staat blijft en zo lang mogelijk meegaat.

Hoogwaardige kwaliteit vraagt om vakmanschap

Gelderland staat synoniem voor tijdloos design, hoogwaardige kwaliteit en echt vakmanschap. Als één van de toonaangevende spelers op het gebied van Nederlandse designmeubelen, heeft Gelderland een rijke geschiedenis en een reputatie voor duurzaamheid en comfort. Wij zijn dan ook trots om met de prachtige meubels van dit merk te werken en de unieke meubelstukken van Gelderland nieuw leven in te kunnen blazen. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten nog lange tijd van hun designmeubels kunnen genieten.

Wil jij ook jouw Gelderland bank of stoel laten herstofferen? Neem dan vandaag nog contact met ons op via info@vd-drift.com voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij staan klaar om jouw desigmeubel wensen werkelijkheid te maken!

De karakteristieke stiknaad van een Gelderland 4800