De tuinkussens kunnen alweer bijna uit de opslag! Ten minste, als je ze tijdens een zonnige dag de afgelopen weken al niet tevoorschijn hebt gehaald. Op dat moment bedacht je je wellicht dat de kussens van jouw tuinmeubels niet naar wens zijn. Ze zitten bijvoorbeeld niet lekker, hebben slijtageplekken, zijn verkleurd of passen simpelweg niet meer bij jouw stijl. In dit artikel delen we de mogelijkheden in het bekleden van jouw tuinmeubels.

Tuinkussens opnieuw bekleden

Als het frame van jouw tuinmeubel nog goed is, is het zonde om gelijk jouw hele meubel te vervangen. Op dat moment is het herstofferen van jouw kussens wellicht een goed alternatief. Zijn de kussens in haar geheel onbruikbaar geworden of heb je zojuist spiksplinternieuwe tuinmeubels mogen verwelkomen? Dan is het ook mogelijk nieuwe, op maat gemaakte tuinkussens te laten maken.

Verschillende type buitenkussens laten maken

Tuinmeubelen zijn er in verschillende soorten en maten. En elk type meubel heeft zo haar belangrijkste eigenschappen. Zo kun je een meubel uitzoeken wat past bij de wensen die jij hebt. Sommigen houden bijvoorbeeld van lekker luieren in de zon op een loungebank. Anderen gaan liever samen buiten eten aan een picknicktafel. En een ander wil weer graag met de zon mee kunnen schuiven middels verplaatsbare tuinstoelen. Elk heeft zo haar eigen functie en daar passen dan ook verschillende type kussens bij.

Een loungebank kun je krijgen als rechte bank of hoekbank. En het woord ‘lounge’ zegt het natuurlijk al: daar wil je wel comfortabel op kunnen chillen. In dat geval is het wel zo fijn als je heerlijk in de kussens kunt wegdromen. Een zachte, comfortabele zitting is dan wel zo fijn. Dan kun je op een relaxte manier in jouw loungebank neerploffen. Wil je meer flexibiliteit? Dan zijn tuinstoelen een goed alternatief. Doordat ze makkelijk te verplaatsen zijn kun je de hele dag in de zon zitten. En met een goed zitkussen is het prima vertoeven.

Een picknicktafel biedt de mogelijkheid om veel mensen aan te laten zitten. Je schuift zo met een goede rij mensen op de bank. Een picknicktafel is over het algemeen gemaakt om er korte tijd op te zitten. Daarom is deze vaak niet heel comfortabel. Kleine kussens kunnen daarin verlichting geven. Zo zorg je ervoor dat heel de familie prettig kan tafelen.

Tuinkussens bekleden: goed om te weten

Het stofferen van tuinmeubels vraag om het juiste gebruik van materialen. Buitenkussens moeten immers verschillende weersomstandigheden doorstaan. Idealiter zijn ze zowel waterdicht als slijtvast, kunnen ze tegen een beetje zon en zijn ze bacteriewerend. Niet alleen de stof heeft speciale functies nodig, ook in de keuze van het schuim moet rekening gehouden worden met het gebruik in de buitenlucht. Een normale polyether kan namelijk vollopen met water en dan blijven jouw kussens nat. Het juiste schuim helpt water wat eventueel binnenkomt snel af te voeren. Zo kom je nooit met natte billen te zitten!

Als je een echte zonaanbidder bent staat een meubel natuurlijk vaak in de felle zon. Langdurige blootstelling aan zonlicht kan op de termijn slecht zijn voor de kleur van jouw tuinmeubel. Vervaagde kleuren is dan ook een veelvoorkomende reden om jouw tuinkussens te herstofferen.

Zoals we allemaal weten kan het weer in Nederland zo omslaan. Zit je het ene moment te bakken in de zon, komen er een uur daarna druppels uit de hemel. Gelukkig zijn er veel stoffen bestand tegen de regen. Ook zijn veel van deze stoffen makkelijk af te nemen. Zo zal een klein buitje tussendoor de pret niet drukken. 

Voor het gebruik buiten moeten dus zowel de stoffen als de binnenzijde van jouw kussens van het juiste materiaal zijn. Onze stoffencollectie voor buitenmeubilair hebben we dan ook speciaal geselecteerd op kwaliteit, lichtechtheid en onderhoudsvriendelijkheid. En door een bewuste keuze te maken in het schuim van jouw kussens verlagen we de kans dat jouw kussens snel zullen slijten.

Tuinkussens op maat laten maken

Die ene, specifieke hoek in de tuin waar geen doorsnee loungebank past vraagt om een op maat gemaakt meubel. Alleen heeft niet elke meubelmaker de mogelijkheid je gelijk van de juiste kussens te voorzien. Daarvoor zul je bij een stoffeerder terecht moeten. En ben je nog op zoek naar het juiste maatwerk meubel voor jouw tuin? Dan hebben wij een goed aantal vakmensen in ons netwerk om jouw tuinmeubel wensen waar te maken.

Soms is het moeilijk om de juiste kussens te vinden, bijvoorbeeld als jouw tuinmeubels afwijkende vormen of afmetingen hebben. Het vinden van kussens voor een ronde bank of een stoel met extra diepe zitting kan nog een flinke uitdaging zijn. Tegelijkertijd wil je ook geen concessies doen. Want als een kussen nét niet helemaal past, oogt jouw tuinmeubel gelijk een stuk rommeliger. Gelukkig kun je voor het op maat maken van tuinkussens in afwijkende vormen of maten gewoon bij ons terecht.

buitenkussens op maat laten maken

Tuinkussens opnieuw laten bekleden

Heb je een prachtige tuinset of loungebank staan, maar zijn de kussens niet meer in goede staat? Laat jouw tuinkussens dan opnieuw bekleden. Dat scheelt je namelijk een hoop gedoe. Op zoek gaan naar de kussens van het juiste model meubel, zeker in het geval van wat oudere varianten, is nog best een uitdaging. En als je de juiste optie hebt gevonden kan het zo zijn dat de gewenste kleur mogelijk niet (meer) beschikbaar is. Zo ben je alweer een goed aantal weken verder en heb je nog niet wat je wil. Bij Van der Drift heb je de vrijheid om te kiezen wat jij wil. Ook als je het net een keertje anders wilt. Geen restricties is kleuropties, maar een grote collectie met beschikbare buitenstoffen waaruit jij kan kiezen. Zo kun je altijd vinden wat jij wenst.

Zitten jouw tuinkussens niet meer zo lekker? Na verloop van tijd kunnen kussens verzakkingen gaan vertonen. En soms krijg je een oneven verdeling in de vulling omdat dat ene plekje op de loungebank natuurlijk nét het lekkerste ligt. Als jouw kussens niet meer comfortabel aanvoelen dan kun je lang niet zo lekker genieten van de zonnige dagen buiten. Het is goed om jouw kussens dan te voorzien van een nieuwe vulling. Zo zorg je ervoor dat je weer als vanouds kunt genieten van jouw tuinset.

Het herstellen van versleten, doorgezakte of vervaagde tuinkussens is waardevol. Het is een duurzame keuze en bovendien kom je vaak nog voordeliger uit dan wanneer je volledig nieuwe varianten moet aanschaffen. Overweeg dan ook zeker die stap te maken.

Bootkussens stofferen

Bootkussens stofferen

Naast het stofferen van meubels hebben wij ook ervaring in het stofferen van het interieur van boten. Zowel binnen- als buiten de boot kunnen wij je van nieuwe bekleding voorzien. In de kajuit hoef je natuurlijk geen rekening te houden met het weer, maar als je bijvoorbeeld een sloep wilt stofferen zul je wel rekening moeten houden met verschillende weersomstandigheden. Ook hier is het belangrijk dat de gekozen stof waterbestendig is. Wij kunnen je adviseren in welke stoffen het beste werken voor jouw boot.

Jouw tuinkussens laten bekleden bij Van der Drift

Met veel passie en deskundigheid weten we jouw tuin meubels weer van een nieuw jasje te voorzien. Vanuit onze moderne werkplaats Voorburg herstellen we doorgezakte kussens en vernieuwen we bekleding. In onze showroom kun je een keuze maken uit het brede assortiment buitenstoffen die wij tot de beschikking hebben. Zo zorgen we ervoor dat jouw tuinkussens weer jarenlang mee kunnen.

Wil jij jouw tuinkussens ook graag laten bekleden door Van der Drift? Stuur dan een foto van het meubel en jouw wensen naar info@vd-drift.com.